Co-Operatie Zuid: “Wij krijgen kippen!” is op zoek naar initiatiefnemers

Het is niet ingewikkeld om schone energie zelf te produceren, en daar geld mee te verdienen. Eigenlijk is het net zo eenvoudig als kippen houden met elke ochtend een kakelvers eitje bij het ontbijt. Toch gebeurt het nog onvoldoende. Hoe kunnen we mensen en bedrijven ertoe bewegen zelf energie op te wekken? Hoe kunnen we de oprichting van lokale duurzame energiebedrijven stimuleren? Dat gaan we onderzoeken in Zuid. Door het te doen.

Met een sociaal proces waarin kennisdelen, open communicatie en werken vanuit een gezamenlijke taak centraal staan – gaat de Co-Operatie Zuid: “Wij krijgen Kippen!” de oprichting van 50 lokale energiebedrijven in stadsdeel Zuid initiëren, faciliteren, begeleiden en ondersteunen. Totdat de bedrijven op eigen kracht verder kunnen en Nederland laten zien welke succesformules er zijn, en welke valkuilen je het beste kunt vermijden. Zodat daarna íedereen in Nederland enthousiast en eenvoudig zijn energiebedrijf op gaat richten.

Hoe doen we dat?

  • Het ‘kloppend hart’ van de Co-Operatie, de gemeenschap van betrokkenen, zijn vier grote bijeenkomsten, Broedkampen genaamd. Tijdens deze Broedkampen komen betrokkenen bij elkaar en bepalen samen welke taken er zijn en hoe deze taken het beste kunnen worden uitgevoerd. Tijdens deze Broedkampen worden kleinere actieteams gevormd die zich zullen richten op specifieke problemen.
  • Daarnaast zal een fonds worden opgericht om duurzame investeringen sneller mogelijk te maken.
  • Kennisdelen staat centraal. Het is een open en interactief proces waar iedereen aan mee mag doen, iedereen van elkaar kan leren en iedereen elkaar kan helpen. De bijeenkomsten dragen hier aan bij, maar ook het oprichten van een website inclusief forum.
  • Het geheel wordt verbonden en vergroot door een communicatiecampagne. Een die Zuid laat zinderen. De kippen gaan voorlopig nog niet op stok!

Door deze vier pijlers krijgen we betrokkenen en enthousiastelingen bij elkaar, lossen we problemen op, en realiseren zo in Zuid 50 lokale duurzame energiebedrijven.

Wilt u 1 van de 50 zijn?

Neem een kijkje op wijkrijgenkippen.nl en kijk hoe u er ‘als de kippen’ bij kunt zijn!!!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: