Opnieuw genomineerd: niet 1x, maar 4x!

Het is weer zover: boerzoektbuur/ENERGIE van boerENbuur is weer genomineerd voor de P-Nuts Award die op 13 april a.s. uitgereikt wordt door Herman en Herma Wijffels. Duurzaam lokaal energie opwekken EN samen consumeren!
Wat uniek is, is dat we 4x zijn genomineerd: zowel voor nieuwe nuts, als voor mooiste burger initiatief, voor mooiste ondernemersinitiatief, en voor innovatie! Voor de twee andere prijzen konden we niet genomineerd worden, want overheidsinitiatief danwel mooiste idee maar nog niet gerealiseerd.

Er is ook nog een publieksprijs. Die laat ik graag aan anderen, hoewel? Het is toch leuk als menigeen stemt voor ons. JIJ/ U/ JULLIE? De buren? Ga naar http://www.p-nuts.nu/ en stem op boerzoektbuur of op ENERGIE van boerENbuur.

Ondertussen gaat de ‘strijd’ in Den Haag onverminderd door: de overheid kan zijn energiebelasting niet missen, ook al doen wij geen beroep op subsidie, dragen we bij aan de klimaatdoelstelling, zorgen we voor een flinke som aan BTW-inkomsten, voor extra werkgelegenheid en daardoor voor extra inkomstenbelasting. We hebben onlangs een afwijzing gekregen op ons verzoek om ENERGIE van boerENbuur breder in te zetten, op meer boerderijen (of scholen of bedrijven, zorginstellingen etc) in den lande, in het kader van de Crisis- en Herstelwet.  We zullen daar tegen in beroep moeten gaan, want oneerlijk. Alles behalve goed gedrag belonen, toch? Zo komen we er niet met BV Nederland.  Minister Verhagen heeft ondertussen uitgenodigd tot een Green Deal met de samenleving en in dat kader zullen we opnieuw een poging doen om dit soort initiatieven met zelflevering wel gehonoreerd te krijgen.

Wie zin heeft om te komen naar Amsterdam naar de Award uitreiking: welkom! Voor meer info over plaats en tijden: zie http://www.p-nuts.nu/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: