BEDRIJFzoektBUUR doorbreekt moedig meerdere crises

PERSBERICHT
“BEDRIJFzoektBUUR” doorbreekt moedig de financiële en klimaat crises

Amsterdam – 21 december 2011: Vandaag komt “BEDRIJFzoektBUUR” met een ‘lichte’ oplossing voor de klimaat- en financiële problemen in de huidige donkere dagen, letterlijk en figuurlijk. Gezamenlijk hebben Bedrijf en Buur de mogelijkheid, de slimheid en de moed gevonden om te investeren in PV. Het bedrijf investeert in zonnepanelen, voor op het dak van de buur. Subsidie is daar niet bij nodig, omdat Bedrijf gebruik kan maken van gunstige fiscale mogelijkheden en Buur gewoon de stroom volledig zelf mag gebruiken in plaats van die in te kopen bij een energiebedrijf. Buur betaalt gedurende een aantal jaren aan Bedrijf de oogst in Euro’s terug. Daarna zijn de panelen van Buur, en daarmee ook de oogst voor de resterende 25 jaar. Een typisch voorbeeld van win-win voor allen: voor het milieu, voor de portemonnee van zowel Bedrijf als Buur en voor de samenleving als geheel. Door samen te ondernemen als Buren en Bedrijven (als bewuste en verantwoordelijke co-producenten) kunnen we crises doorbreken. Een typische 2.0 oplossing!

BEDRIJFzoektBUUR is onlangs ontwikkeld en sinds vandaag toegepast in Amsterdam, in het kader van het project ”Wij krijgen Kippen”, in samenwerking met Stichting Triple I-S. Vandaag is het eerste contract tussen Bedrijf en Buur ondertekend: in februari 2012 worden 15 panelen op het dak van de 1e buur gelegd, in Zuidoost. Het voorbeeld kan echter gemakkelijk nagevolgd worden, omdat het BEDRIJFzoektBUUR-concept universeel en copieerbaar is, en zich tegelijkertijd leent voor ‘maatwerk’-afspraken per koppel van bedrijven en buren.

BEDRIJFzoektBUUR biedt ook een dynamisch antwoord op de trage houding van de overheid inzake verruimde saldering bij collectieve zelflevering van lokale duurzame energie. Salderen is al wel gebruikelijk als je zonnepanelen op je eigen dak hebt liggen, maar de invulling van het begrip ‘salderen’ op een verruimde manier (verrekening terwijl de energie-‘consumptie’ onder een ander dak plaats vindt dan waar de energie is geproduceerd) is veelbelovend, echter te nieuw voor de bestaande wetgeving. Juist dankzij dit soort nieuwe manieren zijn de woonlasten ook op termijn beheersbaar te houden EN komt de klimaatdoelstelling dichterbij. Op zoek naar wegen om binnen ons verouderde fossiele Belastingstelsel toch nu al concreet aan de noodzakelijke verduurzaming van onze Energievoorziening te kunnen werken, is uiteindelijk de bovengenoemde constructie BEDRIJFzoektBUUR voortgekomen. Dit is een constructie die in ieder geval WEL mag!

Plaats een reactie