GELD GROENwassen nu online

Op 2 november jl. hield ik de TEDx-Lezing in Leiden, in De Waag. Over GELD GROENwassen. Een boeiend publiek rondom het thema: Financing the Future. Op de kersverse site www.geldgroenwassen.nu was het al te lezen.

GELD GROENwassen werd goed ontvangen, iedereen vond het ook fijn om een strip waardebonnen mee te krijgen. Dat maakt het gelijk een stuk echter. Het spreekt ook meer tot de verbeelding. Het riep weer het gevoel op van spelletjes doen zoals Monopolie, maar dan nu gericht op win-win, zelfs all-win, ipv win-loose.

Inmiddels staat het filmpje online, dus voor wie het wil zien: zie filmpje ‘geld groenwassen’.

Op 12/12/12 tijdens de afsluiting van Wij krijgen Kippen gaat de eerste combi van start in Stadsdeel Zuid. Supermarkt, school en ouders slaan de handen ineen. Ouders kopen waardebonnen bij de supermarkt in ruil voor voedsel, de supermarkt koopt panelen voor de school en na een aantal jaren kan de school die voor een symbolisch laag prijsje overkopen. Zo zetten we de wereld op zijn kop: naar een vraaggestuurde energie, waarbij wij als eindgebruiker aan het roer staan!

Een voorbeeld om na te volgen in je eigen omgeving, voor je eigen levensbehoeften, mag ook een deal met je favoriete restaurant zijn. Laat me weten als je zover bent!! Ik denk graag mee…

Plaats een reactie