Sint helpt ook thuis met geld groenwassen!

5 December is bij uitstek het feest van geven en ontvangen. Een prachtig feest! Wat is het altijd fijn om te mogen geven, en wat is het een kunst om echt te leren ontvangen. Maar soms sluipt bij de een of de ander de stress in het systeem: “geen tijd!!!” En dan is de valkuil dat de gang naar de winkel gauw gemaakt wordt. “Jammer, geen gedicht, geen surprise….”.

Daarom was er bij ons dit jaar de nieuwe spelregel: geen tijd, of geen zin? Gewoon NIETS doen, en wel leren ontvangen! Vanavond zullen we zien of dat werkt.

Zelf had ik geen tijd, maar wel zin, dus…. tijd gemaakt! Het is een straf voor mij om niet aan Sint te mogen doen. In mij wordt altijd de geweldige moralo-Sint wakker. Die wil vrijuit kunnen stromen. Zo ook nu in 2012 weer…

Ik heb gekozen voor 2 nieuwe invalshoeken:
1. ‘Delen is het nieuwe hebben’: 4 echt mooie creatieve, roulerende deelgeschenken, voor elk subsysteem/huishouden 1, met nog een extra speels element erin. “Zet wat je ervan maakt op de foto en vergelijk aan het aan het eind van dit Sint-jaar met de anderen al die verschillende creaties”. Ik weet nu al zeker dat er uiteindelijk vele winnaars zullen komen bovendrijven!
2 Geld groenwassen: met als moraal “Genoeg van consumeren? Schakel om naar co-produceren: wij krijgen wind(st)!”. Ieder lid van de familie krijgt een lidmaatschap voor het leven van Cooperatieve Vereniging De Windvogel EN een eerste leenbedrag om zo samen te investeren in een nieuwe molen rondom Amsterdam, de Amstelvogel II. De Amstelvogels hebben er zo in 1 klap 8 nieuwe leden bij!

Ik heb beide sets van geschenken met een stevig gedicht opgeleukt, maar die creaties zal ik jullie hier besparen. Ik heb in ieder geval aan de voorbereiding plezier gehad. Nou nog hopen dat zij het leuk vinden….

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: