TEDx lezing: geld groenwassen!

Komende vrijdag ga ik een TEDx-lezing geven in Leiden over ‘geld groenwassen’: met de eindgebruiker aan het roer koersen op meervoudige waardecreatie tussen verschillende actoren op de overgangsgebieden van voedsel, klimaat en krediet. Simpel gezegd: met iedere 250 Euro ineens als voorfinanciering kun jij als consument bepalen DAT die Euro’s vergroend worden, door te kiezen aan welk bedrijf je die Euro’s geeft EN van hem te vragen er iets groens mee te doen, bv zonnepanelen aanschaffen. Zo word je in feite coproducent! Met natuurlijk als belangrijke inspiratie: BOERzoektBUUR, BEDRIJFzoektBUUR en de combi-toepassing bv een school, een supermarkt en ouders als klanten; maar ook bruikbaar voor andere levensgebieden bv voor theaterbezoek, sportschoolbezoek, uit eten etc. Groenwassen kan leuk zijn, daarom kom ik ook met het idee om er een spel van te maken, met competitie in samenwerking en prijzen. De site http://www.groenwassen.nu heb ik maar alvast vastgelegd.
Het belooft een uitdagende bijeenkomst te worden. Jullie horen er na die tijd vast meer over, er wordt al weken heel wat over af getwitterd … maar voor nu: ik heb er zin in!

Advertentie

2 Reacties to “TEDx lezing: geld groenwassen!”

  1. Frank ter Beek Says:

    Waar in Leiden? ChemSam is niet meer 😉

  2. annestijkel Says:

    Ha Frank,

    Tja, Sommige dingen zijn niet dood te krijgen…. Onkruid vergaat niet.
    Het was dus in De Waag! Jammer dat je er niet was, maar je kunt inmiddels wel zien wat ik daar verteld heb, want het filmpje staat inmiddels online. Plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: